2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Savaitės

Tai va visgi apie tai kur aats dvi savaites buvau? 1 sav. LMP ( foto neturiu ), bet tai tokia institucija kuri pretenduojama į ,, Aukščiausią Lietuvos Mokinių Instituciją", o kolkas, tai vadinama Lietuvos Mokinių Parlamentu. Nuo visų visų Elektrėnų - esu vienintelė atrinkta. Tai į mano ,,valdžias" įeina ir Vievis, Pastrevys ir viskas viskas kas įeina į savivaldybę.
Sutinko mūsų 96 į vieną vietą, išklausėm daaaug paskaitų, į savo galvą kišom viską kas mums sakoma ir svarbiausia mintis - mes esame tie, kurie gali daryti beveik viską, esamet tie žmonės kurie keis 2 metus Lietuvos mokinių gyvenimą. Esame atsakingi už savo veiksmus, ir viskas viskas bus taip - kaip mes normie kad būtų. Nėra kažkokio,,direktoriaus" kuris mums sakys daryk tą ir daryk aną, viską turėsim daryti patys, ir į seimo posėdžius turėsime varyti patys, dabar stovime - ant savo kojyčių. Jokių dėdžių kurie pavedžios nėra.
Esu Kultūros komiteto pavaduotoja ( ryt berots ir pirmininke patapsiu)
ir dar esu Vilniaus apskrities pirmininko pavaduotoja. ( jei ryt patampu pirmininke - atsisakysiu šių pareigų ).
Didelės pareigos, a? Diiidelės. ir smagios! :D darbo bus kaip prik*kota, bet vardan Lietuvių ir savo malonumo.
Jaučiausi savo teprėje - nemiegotos naktys, pavargę veidai, išsekę organizmai ir suvokimas, kad viskas , nebegali daugiau žaisti.Metas paūgėti :)
ps. mes turime tiesioginį ryšį su Seimu, kas ir labai gerai.
Antroji savaitė - Suvirantoje ( Suomijos miestas ) ir Alajarvi mieste ( irgi Suomija ) oiiiiiiiiiiiiiiiii, relaksas. Daug žmonių, kultūrų naujų, daug naujų žodžių ir daug naujų potyrių, daug naujų susipažinimų ir dar daugiau susierzinimų, daug paklusnumo, klausymosi ir apgailestavimų! Jatau, kai pažiūrėjau į mūsų šalies kultūrą ir į kitų šalių, tai tiek skiriasi. Yra ir gerų ir blogųdalykų, vienas iš blogesnių dalykų - tai, kad mes į mokytojus kreipaimės Jūs, Pavardėmis..o ten mokytojas ir mokinys - yra draugas! Kreipiasi vardais, elgiasi kaip draugai.. ir man taip keista.. ;o Taip pavydu, norėtūsi, kad ir pas mus tep būtų, tai dabar LMP vienas iš tikslų bus ir - skatinti struktūrinį dialogą tarp mokinio ir mokytojo.
Suomijoje bernai lediniai, TIKRAI :D Ir visi tokie draugiški, ir jiems taaaip patiko Lietuviai, kad šią vasarą sulauksim svečių iš Suomijos Elektrėnuose, nors ir projektas užsidarė, o kas dar smagiau? O gi tai, kad tik 2 žmonės iš projekto buvusio, o kiti 3-4 iš aplinkinių. Tiesiog jie priėjo ir susipažino ( jie mokiniai ) beje trys bernai ir viena pana ant plauko :D Apskritai, buvo labai smagu :)
Hellmut Reis ir Ieva Vyšniauskaitė

Vakarai Suvirantoje. Foto daryta apie 12 val nakties. Ten tamsu būna tik 1-2 val nuo 2-3val. nakties. :D

Komandiniai žaidimai :) Kiekvienoje grupėje 7 žmonės, po vieną iš kiekvienos šalies :)

Kaikas ir pažvejot spėjo. Ant lieptelio dauguma vakarų praleista :)
Rossa, Ieva, Aš, Tilla. Rossa ir Tilla - draugės, tikros draugės. Net tikresnės nei kaikurios Lietuvoje. Visada šalia, visada padeda, yra apie ką pašnekėti, ir svarbiausia - iš jų sklinda begalinė šilmua man.

Po saunos! Ją turėjome 4 dienas iš 6 :)


Fernando - vyras turintis 1 cm ilgio nagučius, kalbantis kaip gėjus, elgaisi kaip panelė ir visvien yra žmogus mylintis moteris.Vienu žodžiu - Italas. :D 

O pabaigai, vienas iš meliesnių dlaykų : 
Hellmut Reiss - Now sund starts to shine again.
Thank you for the fotos. Taht must be a big work!"
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186579_100000295710450_7558269_q.jpg

Indrė Janvičiūtė - no, it was about 10 minutes :D
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186968_100000225212113_5254720_q.jpg

Hellmut Reiss - not really. OK you are confirm in BC!
FB ... sorryIn the last night before
you left, I recoknice, that you put a blanket on Anneli. Some time later, I felt that somebody cofered me too. I think it was you?!
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186579_100000295710450_7558269_q.jpg

Indrė Janvičiūtė - Oww soo sweet!
I miss you both, really , maby not now, becouse i have seen you before 3 days, but i think after week i will want to came back to suviranta
You see, you and anelli and Anneli's husband ( i dont remember his name ) ant Frederic, are soo good teachers, we don't have like this in lithuania
Our techer is like am..
Not our friend.
But in yours country, you and other is like you are friend with your students
it's very good. I'm disapoiinted that, In lithuania is not like this
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186968_100000225212113_5254720_q.jpg
16:46

Hellmut Reiss - You are so attentive.
moment i am phoning J
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186579_100000295710450_7558269_q.jpg
Indrė Janvičiūtė - ok :D:D 


Hellmutas - tai ats stambus vyrukas, vyras visas jau, pražilęs, Austras.Bet su juo prašnekėta visa naktis iki nusmigimo Suvirantoje, ir tesiam savo pašnekesius FB. Geras mokytojas :) 
Dar buvo paminėta Anneli , mokyta, be proto gera druagiška, mėgstanti apsikabinti, bet jokiu būdu ne ,,padlyza" žinanti savo vertę ir mėgstanti pastatyti kitus į jų vietą. :)

2 komentarai:

  1. Suomiai, Italai + mokytojai kitų šalių ( Austrų Hellmutas, Suomių Anneli ir Petka ir Joan, bei prancūzų - Fhrederih ) buvo be proto šilti žmogai. O mes Lietuviai, ir meilės daug turim. :D

    AtsakytiPanaikinti